Hobby challenge maart: koken met een twist

Begin dit jaar ging ik de challenge aan om in 2017 elke maand een nieuwe hobby uit te proberen. Afgelopen maand koos ik voor een hobby waar ik eigenlijk niets mee heb, namelijk koken. Ik vertel jullie hoe ik dit vond en wat mijn nieuwe hobby wordt voor april.
 

Koken dus, maar toen…

Deze hobby challenge ging iets anders dan verwacht. Ik zocht allerlei heerlijke gerechten met een beetje variatie in vlees, vis en vegetarisch. Ik was hier lekker mee aan het rommelen tot ik de documentaire Cowspiracy zag. Hier de trailer:

Cowspiracy

De documentaire gaat over de impact van het dagelijks gebruiken van dierlijke producten. Ondanks dat veel grote natuurorganisaties dit probleem negeren, is de veehouderij over de hele wereld de grootste oorzaak van de opwarming van de aarde, ontbossing van oerwouden, uitputting van waterbronnen, dode zones in de oceanen en het uitsterven van veel diersoorten. Dit rijtje klinkt dramatisch, maar helaas is dit waar.

Ik raad je aan de volledige documentaire te kijken. Cowspiracy is onder andere te zien op Netflix.
 

Change of plans

De conclusie van de documentaire is simpel. Om alle problemen die de vee-industrie veroorzaakt te stoppen zullen we minder of zelfs helemaal geen dierlijke producten meer moeten consumeren en gebruiken en overgaan op plantaardige producten. Dit betekent dus niet alleen minderen met vlees, maar ook producten als melk, eieren, kaas, leer, etc.

Ik weet dat er nu al afhakers zijn na het lezen van die zin. En dat snap ik goed. Vlees eten is bijna niet meer weg te denken. Toch was ik na het zien van Cowspiracy licht in shock. Ik hakte dus de knoop door: I go vegan!
 

Binnen no-time was ik verkocht!

De eerste dagen zag ik er nog een beetje tegenop om alleen nog maar veganistisch te eten. Ik zocht vegan recepten op en verwachtte dat ik alleen nog maar op sla zou kunnen kauwen. Het vooroordeel ‘als vegan mag je niks meer eten’ werd met de recepten die ik vond eigenlijk meteen van tafel geveegd. Je mag juist heel veel eten!
 

De voordelen van plantaardig eten

Er ging een wereld voor me open met ‘nieuwe’ producten en recepten waar ik nog nooit van had gehoord. Ik stond ineens voor schrappen in de supermarkt waar ik normaal gesproken niet eens naar keek. Het werd een feest van uitproberen! Ik voelde mij een stuk beter met mijn nieuwe eetpatroon. Naast dat plantaardig eten goed is voor het milieu en dierenwelzijn, is het ook gezonder voor je lichaam. Na een week veganistisch eten voelde ik mij veel fitter.
 

Coming soon: gratis eBook!

De afgelopen maand heb ik alle recepten die ik heb uitgeprobeerd en lekker vond verzameld in een eBook. Deze recepten komen van verschillende websites en boeken. Sommigen heb ik wat aangepast naar mijn eigen smaak. Ik houd vooral van gerechten die simpel zijn, geen waslijst aan ingrediënten nodig hebben en snel klaar zijn. Daar heb ik dan ook op geselecteerd. Ik ben nog bezig met het samenstellen, dus nog even geduld! Binnenkort kun je het eBook gratis downloaden en zelf deze lekkere recepten uitproberen. Je mist je stukje vlees niet eens!
 

Hobby challenge van april

Voor deze maand heb ik natuurlijk weer een nieuwe hobby uitgezocht om te proberen. Omdat het voor mijn blog handig is en ik denk dat ik het wel leuk ga vinden, ga ik leren coderen met HTML en CSS. Volgende maand staat hier weer een blogje over!
 

Wil je op de hoogte blijven van het eBook en de nieuwste artikelen? Like mijn Facebookpagina! Dan zie je deze binnenkort verschijnen.

Hoe denk jij over veganisme? Laat het me weten in de comments!
 

Deel dit artikel:

2 reacties

  1. Renata

    Kom maar op met de recepten. Ik ben geen vegetariër, maar eet ook lang niet alle dagen vlees. Nieuwe recepten zijn meer dan welkom, zeker als ze eenvoudig te bereiden zijn.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge