Mijn ervaring met de Java traineeship van Young Capital

Young Capital biedt verschillende traineeships aan, waaronder de Java traineeship die ik heb gevolgd. Hoe moeilijk is het precies? Voor wie is het geschikt? En wat leer je eigenlijk? Dit is hoe ik het heb ervaren.
 

Waarom deze traineeship?

Ik wilde altijd al iets met technologie en IT doen, maar ik wist niet precies hoe ik dit moest aanpakken. Ik wilde niet weer aan een 4 jarige opleiding beginnen, maar zonder opleiding of ervaring kom je moeilijk aan een baan in IT. Deze traineeship biedt daar een goede oplossing voor en ik besloot ervoor te gaan.
 

calculatorDe intake

Het feit dat ik totaal iets anders had gestudeerd (Sociaal Pedagogische Hulpverlening) maakte voor Young Capital niets uit. Het gaat hen er vooral om dat je passie hebt voor IT. Voor de intake moest ik een kleine opdracht maken met Java . Deze heb ik vervolgens in een presentatie gedemonstreerd aan Young Capital.

Ik had een rekenmachine met Java Swing gemaakt. Ook had ik mijn zelf gemaakte portfolio website laten zien en verteld waarom ik dit zo graag wilde. Het enthousiasme die ik uit straalde was goed door gekomen en de recruiter vertelde mij dat ik door was! In mei mocht ik aan de traineeship beginnen.
 

What’s the deal?

Het is heel simpel. Je krijgt van Young Capital een traineeship waarin je alle kennis en skills leert die je nodig hebt om aan de slag te gaan als junior developer bij een bedrijf. Young Capital zoekt een baan voor je, rekening houdend met jouw ambities.

Tijdens de traineeship bouw je een soort studieschuld op van zo’n 10.000 euro. Dit hoef je niet terug te betalen, maar je bouwt dit over een periode van 1,5 jaar af zolang je die periode via Young Capital blijft werken. Mocht je besluiten eerder weg te gaan dan moet je wel de restschuld afbetalen. De arbeidsvoorwaarden zijn goed en je krijgt een prima starterssalaris van 2200 bruto per maand. Zodra het bedrijf waar je komt te werken jou over kan nemen na een jaar gaat dit vaak al omhoog.
 

Onze Java klas

De traineeship duurde 7 weken en werd gehouden in Zwolle. Om die reden had Young Capital een hotel geregeld, zodat je niet dagelijks heen en weer hoefde te reizen als je van ver komt.

Ik kwam in een leuke, gezellige groep van 12 jonge, intelligente mensen terecht uit alle hoeken van het land en met verschillende achtergronden. Een paar hadden al wat programmeerervaring, maar de meesten gingen dit voor het eerst doen. Er heerste een leuke sfeer, zowel tijdens de lessen als daarbuiten. We zijn regelmatig de stad in gegaan om een drankje te doen of ergens te eten. Young Capital had voor ons ook nog een uitje geregeld: een kookworkshop wat erg gezellig (en lekker) was.
 

De theorie en het OCA examen
Oracle badge
De Oracle badge voor het behalen van mijn OCA examen. Bonus!

De eerste 2 weken kregen we les over de theorie van Java om ons voor te bereiden op het OCA examen. We hadden een ervaren docent die voor iedereen een goed tempo wist te houden. Het niveau lag hoog en zeker voor degenen die nog nooit iets met Java hadden gedaan was het af en toe pittig. Vandaar dat Young Capital trainees selecteert met minstens HBO niveau. De lessen waren voor iedereen wel prima te volgen en de docent nam de tijd om alle vragen en de stof goed te behandelen.

De derde week was thuisstudieweek, zodat we zelfstandig konden leren voor het OCA examen. Ik was hier vrij zenuwachtig voor, maar de oefenexamens hadden mij goed voorbereid. Je krijgt 2,5 uur de tijd om 70 vragen te beantwoorden en je moet een score halen van minimaal 65%. Ik heb elke minuut benut om de vragen te beantwoorden en rustig na te kijken.

Na afloop wist ik niet zeker of ik het wel gehaald had. Ik had bij veel vragen een twijfelachtig gevoel over het antwoord. Gelukkig krijg je een paar minuten nadat je het examen inlevert al je score online te zien. Ik had een score van 75% gehaald! Eén voor één deelde de rest ook hun scores via de whatsapp groep. Op een aantal na had iedereen het gehaald.
 

Scrum training!

Aan het eind van de eerste week kregen we 2 dagen Scrum training van Scrumit. Door een combinatie van theorie binnen en rugby oefeningen buiten werden de principes van Scrum aan ons uitgelegd. Ik denk dat dit een van de leukste trainingsdagen waren die ik ooit heb gehad. Het was niet alleen een leuke manier om ons voor te bereiden op het Scrum examen, maar het was ook meteen een goede teambuilding.

Het Scrum examen is een mulitple choice test die je thuis achter je PC kunt doen. Je moet minimaal een score van 85% halen wat best streng is. De antwoorden waren hier en daar breed interpreteerbaar waardoor je aan het twijfelen wordt gezet. Met een score van 86,3% had ik hem net gehaald.
 

De projectweken

De laatste 4 weken was een combinatie van theorie en praktijk. In de ochtenden leerden we vooral programmeertalen, frameworks en andere relevante theorie kennen, zoals HTML, CSS, Bootstrap, Angular, Servlets, HTTP, Git, Spring, Hibernate en MySQL. Daarnaast werden ook softskills besproken. In de middagen mochten we zelf aan de slag met opdrachten en ons project. Wederom hadden we goede, ervaren docenten.

In tweetallen hebben we allemaal een zelfgekozen project gemaakt. De enige ‘eisen’ waren dat je de frontend in Angular maakte en de backend in Spring, een Java framework. Ik en mijn projectgenoot hadden een dagboek web applicatie gemaakt. De user kan zichzelf registreren, inloggen en dagboek posts maken, bewerken en verwijderen.

quacker
De homepage van Quacker, onze dagboek web app

De andere groepjes hadden ook leuke projecten gemaakt:
Een Cards Against Humanity spel. Een mapgenerator voor Dungeons & Dragons. Een grappengenerator met ‘Yo Momma’ grappen. En een programma om roosters te maken. Eén tweetal was gevraagd een Android applicatie te maken en zij hadden een muziekstream app gemaakt.
 

Eindpresentatie

Aan het einde van traineeship presenteerde iedereen hun project aan de groep, de docenten en de account- en talentmanagers van Young Capital. Het doel was niet zozeer dat je project volledig foutloos werkte, maar vooral dat we konden laten zien wat we hadden geleerd. Dit was bij iedereen goed gelukt.
 

De Java traineeship biedt de mogelijkheid om in korte tijd veel kennis en nieuwe vaardigheden op te doen, zodat je klaar bent voor een baan als junior Java developer. De traineeship kan pittig zijn, zeker als je nog geen programmeerervaring hebt. Maar als je programmeren en IT leuk vindt en hier serieus mee verder wilt, kom je er wel doorheen. Voor iedereen die een carrièreswitch wil maken naar IT raad ik deze traineeship zeker aan!
 

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge